lördag 18 juli 2009

Ledig dag

Igår började vår semester.
I morse klockan 6.30 vaknar maken och går ner och duschar.
Den trötta frun undrar förstrött om hon ska ringa jourhavande psykdoktor, då maken får ruskas till liv alla andra lediga lördagar vid 9-tiden....
Han har fått för sig att han och sonen ska åka till stan tidigt med cyklarna och fotografera staden som vaknar, så de tog 8-tåget.
Den trötta frun äter ensam frukost och sitter sen ute i den tidiga solen och läser sin tidning.
Eftersom mamman/frun är herrepåtäppan och alltså ÄGER fjärrkontrollen, för en gångs skull, så tittar hon på alla deckare som är inspelade och så det annars inte fås tid till eller möjlighet, pga av de manliga familjemedlemmarna som då tar fjärrkontrollen.
Men när alla deckarna är färdigtittade tittar mamman ut och målar tånaglar, stickar lite och får sen lust att ta cykeln ner till centrum för att köpa jordgubbar.
En liten tur till nån rea-affär blir det också, av en händelse...
Hittar en blårutig tunika, på rea som får följa med och köpa bären.
Två kartonger jordgubbar och en liten med hallon åker sen hem i cykelkorgen till grädden som står i kylen. Och vips så är lunchen klar; hallon och grädde.
Men än är inte friden slut, så nu ska jag välja ut en ny bok som det ska läsas i och kanske en kopp te till det. Lite te och sympati.


Eftersom ledigheten kanske för med sig att jag inte hinner med datorn, kan det bli avbrott ibland...Eller så är det för fint väder för att sitta vid datorn...

1 kommentar:

maja sa...

Visst är det härligt med ensamma dagar ibland. Man får göra precis som man vill, äta det man vill ingen som kan kommentera om man får i sig av hela kostcirkeln, bara det är gott och enkelt.